Полицаи вардят от софиянци рязането на 100-годишни дървета в центъра (+СНИМКИ)

Проектът за разширение на "Опълченска" доведе до продължителни протести

04.09.2024 | 10:40 Редактор:

Въпреки недоволството под засилена полицейска охрана започна рязането на дървета в района на столичната улица "Опълченска".

Проектът за разширение на улицата доведе до продължителни протести на живеещите в района.

"Нямаме никакъв шанс. Има хора, които са затворени в апартаментите си, защото има полиция пред входовете. Нито могат да се приберат, нито могат да излязат. Голяма част от хората живеят в сградата отсреща", каза участничка в акцията на недоволство.

"Това са дървета на 100 години, които, може да има някое проблемно - да го махнат примерно или да го режат, но не да ги отрежат всички. Значи къде ще минавам аз от работа да се връщам? Или тази жена с количката", попита жена, живееща в района, цитирана от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 1
Лиров
преди 2 часа
Какви сто годишни, защо говорят глупости! Става въпрос за саморасли джанки и страшно инвазивният китайски Айлант, които е бързо растящ и страшно крехък, което го прави опасен при всяка буря. Пак пишман активисти се опитват да трупат точки като заблуждават хората. Сега добре ли им е на живущите да дишат изгорели газове от постоянното задръстване и невъобразимия шум от формираните на място двигатели? Това ли искат да продължи или да се минава бързо и безпроблемно? Сигнализирай за неуместен коментар