fallback

Делян Пеевски: Заявлението до ЦИК на поддръжниците на Ахмед Доган е нелегитимно

ЦИК направиха пълни циркове, заяви той

04.09.2024 | 10:07 Автор: Елеонора Танева

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че ДПС-Ново начало ще отиде на изборите. По думите му заявлението за участие в изборите, подадено в Централната избирателна комисия (ЦИК) от поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е нелегитимно.

"ЦИК направиха пълни циркове. ЦИК няма защо да бъде в тази сграда, ръководството на парламента трябва да предприеме действия и да им намерят нова сграда. Председателката на ЦИК избяга в Азербайджан, ние имахме представители в комисията, вече нямаме такива и ако имахме президент, вече трябваше да ги е освободил. Ние нямаме такъв", коментира Пеевски и се отрече от двамата представители в комисията от парламентарната квота.

Той беше категоричен, че има едно ДПС – неговото. Друго няма.

Делян Пеевски съобщи, че ДПС ще предложи промени, с които да се ограничат правата на държавния глава във връзка с назначенията в органи, където президентът има квота, пише БГНЕС.

"Румен Радев назначава директно хора на Русия там, където има квоти. Ние ще направим предложения във всички закони да има публична процедура за всички назначение на мистър Кеш Радев. Той е човекът на Москва в България. Това е много опасно за България", каза още Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback