fallback

Корнелия Нинова: Временното служебно ръководство на БСП мълчи за изборите за кметове

Готови сме да подпишем и внесем всички документи от името на БСП, ако ни бъдат предоставени такива, пише в позицията ѝ

04.09.2024 | 08:42 Автор: Елеонора Танева

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че е готова да регистрира партията за изборите за кметове.

"Временното служебно ръководство обаче мълчи, а сроковете текат. Притеснени сме от факта, че това поставя под риск участието на нашите кандидати", пише в позицията на Нинова.

На последните местни избори през октомври 2023 г. БСП повиши резултата си като увеличи както броя на спечелилите  кметове, така и партийния си вот и присъствие в Общинските съвети.

На 20.10.2024г. има насрочени от президента частични местни избори за кмет. На 4 септември  изтича срокът за подаване на документи в ЦИК. Затова и лидерът на БСП в оставка и упълномощените от нея Иван Ченчев и Георги Свиленски се обръщат с писмо до Националния съвет на БСП.

"Заявяваме, че сме готови да подпишем и внесем всички документи  от името на БСП, ако ни бъдат предоставени такива. До този момент не са. Отговорността за неявяване на тези избори ще бъде на временното ръководство на партията”. За регистрацията е необходимо съдебно удостоверение за актуално състояние на ПП "Тракия“ и ПП "Екогласност“, досегашните коалиционни партньори, с които БСП се яви на последните местни избори", пише в позицията на Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback