fallback

Депутатите се връщат на работа след лятната си ваканция

Първа точка в дневния ред е предложение за референдум левът да остане официална валута на България

04.09.2024 | 07:53 Автор: Елеонора Танева

Първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание. Депутатите започват работа след лятната си ваканция, която беше от 17 август до 31 август т.г.. Те проведоха извънредно заседание на 27 август, за да положи клетва новото служебно правителство.

В дневния ред има включени 15 точки. Сред тях са:

Предложение от народни представители за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“ и проект на решение  - предложението е на "Възраждане" и ИТН.

Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването на Белене, което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ "Козлодуй".

Изслушване на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров, на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов, на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за водната криза - искането е на депутати от БСП.

Проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене".

Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейните помощи за деца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback