fallback

Отвориха вратите на сараите на Ахмед Доган в "Бояна" (+ВИДЕО)

Наемът на резиденцията бил под 50 хил. лв. годишно

03.09.2024 | 18:55 Автор: Беатрис Младжова

Двете фракции на ДПС са в очакване на решението на ЦИК относно подадените от тях документи за регистрация на предстоящите избори. И фракцията на Делян Пеевски, и фракцията на Ахмед Доган искат да се включат във вота под формата на коалиция.

Хората около Пеевски го считат за единствения решителен и независим политик. Групата около Доган смята, че промяната в България минава през промяна, която тече в момента в ДПС. 

Все още не е известно къде се намира Ахмед Доган

Собственикът на сараите в "Бояна" - Данаил Папазов, отвори вратите им за медиите. Заключена остана само вратата, зад която 20 години живя Ахмед Доган.

Наемът на резиденцията бил под 50 хил. лв. годишно. А в нея могат да се видят ценни картини и произведения на изкуството, но не и Доган. И докато всеки се пита къде е дългогодишният лидер на ДПС, неговите приближени подадоха документи за изборите под името абревиатурата ДПС, но със значение "Демокрация, права и свободи". И в коалиция със "Земеделски народен съюз" и "Справедлива България обединени родолюбци".

"Политическите партии в България трябва да си говорят, ние си говорим с ДПС по повод местните избори, които минаха неотдавна", заяви представителят на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев.

Двете фракции на ДПС влизат в коалиции

ДПС на Доган не е първият партньор за "Земеделски народен съюз", В миналото формацията се е коалирала с БСП, "България без цензура" на Бареков, "Изправи се" на Мая Манолова и "Български възход" на Стефан Янев. Сега за тях тръгването на България по правия път минава през изолация на Делян Пеевски. В политическата си кариера обаче, лидерът на земеделците го е подкрепял - за шеф на ДАНС през 2013 г.

Самият Пеевски влезе в друга коалиция за изборите - с партиите "Новите лидери" и "Български глас". 

"Единственият политик, който сам взима решенията си, според това, което аз виждам, е Делян Пеевски", каза представителят на "Български глас" Георги Попов.

Партньорите на Пеевски и Доган отричат да има намеса в партиите им. А въпреки че са подали документите си, нито едната, нито другата фракция на ДПС е регистрирана за изборите към момента. 

Междувременно се оказа, че вече има движение с името "Ново начало" с културно-историческа дейност. В писмо до медиите организацията се разграничи от политическата формация на Пеевски, която подаде документи под името ДПС-Ново начало.

Документи за регистриране са подали и още 3 партии.

Вижте повече в репортажа.

 

 

fallback
Още от България
fallback