fallback

Бойко Василев: Иван Гарелов поведе битката за качествена журналистика

"Тепърва ще осмисляме какво направи за цялото общество", каза още Василев

03.09.2024 | 12:14 Автор: Деси Николова

Не вярвах, че този ден ще дойде. И днес не мога да повярвам, че го няма. Все си мисля, че след малко ще ми звънне и ще се посмеем на нещо. Това заяви водещият на "Панорама" Бойко Василев по повод но кончината на доайена на българската журналистика Иван Гарелов.

"Тепърва ще осмисляме какво направи Иван Гарелов не просто за българската журналистика, но и за българското общество и за България", заяви Василев.

Според него Гарелов е наложил стандарти: опозицията винаги да бъде на екран, да има различни гледни точки, да се отстояват професионални стандарти, да се търси истината.

"Това днес се разбира от само себе си, но някой трябваше да се пребори. Този човек се оказа Иван и той проведе битката. Без нея българската телевизия, а и България можеше да тръгне на зле", категоричен е Бойко Василев.

"Ще си спомним и друго: документалните филми на Иван Гарелов, репортажите му от горещи точки и войни, разговорите със световни лидери и интелектуалци, книгите, които напоследък пишеше с характерната си страст. Защото той беше силен – като характер и като стил. Ще ни липсва", заяви настоящият водещ на "Панорама", пред БГНЕС.

"На мен ще ми липсва особено много. Дължа му много. И никога няма да го забравя", каза още Бойко Василев.

След продължително лечение тази сутрин почина журналистът Иван Гарелов.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback