fallback

Ричард Алибегов: Стратегията за туризма на София е направена от бизнеса, не от ПП-ДБ-СС

"Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите", каза той

03.09.2024 | 12:05 Автор: Искра Ангелова

Цялата стратегия за туризма на София е направена от бизнеса. Ние от бранша сме написали програмата за София. Ние от бранша предложихме, не Столична община, не "Спаси София" - браншът предложи вдигане на туристическия данък, за да не се пипа бюджетът на София, за да не се пипат парите на данъкоплатците. Това каза председателят на УС на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Когато коалицията ПП-ДБ-Спаси София лъже и казва неверни неща в национален ефир, винаги когато има опонент или някой не е на тяхното мнение, той винаги бива пришиван към някоя политическа партия. Ако това не е успешно, бива пришиван към Кремъл или Путин", добави той.

"Ние по никакъв начин няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите", категоричен е той.

Настояването е парите, идващи от туризъм, да отиват само в ОП "Туризъм" за туризъм. Според Алибегов в противен случай няма да има никаква логика данъкът да се вдига. 

В момента парите от туристическия данък отиват в бюджета на Столична община и се харчат за това, което Общината намери за добре, отбеляза той. 

През 2026 г. бизнесът ще иска още едно увеличение на този данък, за да може да се доближим до европейските нива.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback