Лятото продължава с високи температури и в началото на септември

На места се очаква да превали

03.09.2024 | 06:00 Редактор:

Денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 20 градуса, като по морето те ще достигнат до 21-22 градуса. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево, а следобед облачността ще се увеличава, като над югозападните райони и Добруджа ще стане значителна. Превалявания се очакват в Рила и Пирин, както и по линията Русе - Силистра.

По Южното Черноморие ще превали късно следобед и през нощта срещу сряда. Вятърът ще бъде слаб, със скорост до 20 км/ч, от север-североизток. Максималните температури в страната ще бъдат от 30 до 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето

Над Черноморието следобед ще има значителна облачност. Слаби превалявания ще има през нощта, главно на юг от Бургас. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 20 до 33 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от изток, със скорост до 20 км/ч. Температурата на морската вода ще е от 26 градуса по северното крайбрежие и до 27-28 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, с височина на вълните до 1,2 метра, а по южното Черноморие също ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра.

Над планините

Следобед ще има значителна облачност и превалявания. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде слаб от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще бъдат около 9 до 13 градуса на височина над 2500 метра, а на 1500 метра - до 21 градуса.

Следващите дни

В сряда валежите по Черноморското крайбрежие постепенно ще спрат, но в югозападните и южните райони отново ще превалява. В четвъртък ще вали над цялата страна, с по-интензивни валежи в Западна и Южна България. В петък се очакват по-съществени валежи в централните и източни райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: БГНЕС