Бойко Борисов: Кой пази хората, след като полицията е разхвърляна по Росенец, "Бояна" и "Позитано"?

Дайте висок резултат, за да се направи след това легитимно управление, призова лидерът на ГЕРБ

02.09.2024 | 18:31 Редактор:

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира продължаващите вътрешнопартийни битки в ДПС и БСП. Той призова политическите формации да се изясняват помежду си, а не през институциите.

"Добро ДПС в случая няма! И затова се обръщам към другите партии, стегнете се, дайте висок резултат, за да се направи след това легитимно управление. Преди да вляза ме занимаваха какво се случвало в ЦИК. Били блокирани бюрата, дали да им се дадат други стаи. Казах на колегите от ГЕРБ да не се занимават, това не е наша работа. Дори се учудвам, че такава тема и толкова важна се изкарва от дневния ред относно случващото се в БСП и ДПС", заяви Борисов. 

"Никога в ГЕРБ не сме правили коалиция с тях. Те се бият за един и същ електорат, а България е голяма. Това са партии, които се радват, когато ГЕРБ има проблеми. В слабостта си всеки прехвърля проблемите си върху институциите. Вижте полицията как е разхвърляна – едни на Росенец, едни в "Бояна", едни на "Позитано", едни са пред ЦИК. Кой пази хората? В БСП не могат да кажат кой ги управлява и чакат институциите. Има си устави, всичко си е нарисувано в тях", каза още лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR