fallback

Слави Трифонов: Бойко Борисов е причината да сме най-мизерните в ЕС

"Крадецът вика - дръжте крадеца", написа лидерът на ИТН по адрес на този на ГЕРБ

02.09.2024 | 17:53 Автор: Деси Николова

В цялата тази ситуация, на политически разпад и отвращение към цялата сегашна политическа система, има един човек, един приятел на истината, благодарение на чиито усилия, всички ние се крепим, продължаваме да съществуваме, да сме най-мизерната част от Европейския съюз, но стоим твърдо, втренчени в бъдещите си успехи. Естествено, че този човек е Бойко Борисов. Това написа във Facebook профила си лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов.

Ето и цялото изявление на Трифонов:

"Не може да бъде друг. Той е нашата опора, той е нашата спойка, като казвам спойка имам предвид "сглобка". Той е човекът, който от девет кладенеца вода ще донесе, но в крайна сметка ще извърти лъжата така, че ще стане истина. 

Какво имам предвид? Днес, този приятел на истината, Бойко Борисов, на предизборна среща в Бургас е заявил следното, цитирам:

"При нас имаше нулева миграция, ние бяхме пример за борбата с нея. А Европа още се тресе. Това, което се случва на Запад ще доведе до връщане на мигранти по местата, където са регистрирани. Разбирате ли какво следва за България…?" Край на цитата.

Много добре разбирам аз какво следва. Знам и кой е виновен. Защото, това да се връщат мигранти в страната, в която са регистрирани, стана възможно заради подписаното споразумение в края на миналата година, според което нашата държава се задължава безусловно да приема всеки върнат мигрант. 

А кой подписа това споразумение? Подписа го министърът на външните работи Мария Габриел, министър от ГЕРБ и личен избор на Бойко Борисов. С подписа на Мария Габриел, беше валидирано това предателско към страната решение. Това е истината.

Интересно защо днес нито един журналист не му припомни истината? Отговорът е риторичен, защото продължаваме да живеем в страната на мисирките.

Съжалявам, че ще кажа клише, но това е нещо като "Крадецът вика – дръжте крадеца". Т.е., Бойко Борисов, пред собствените си избиратели, се оплаква от Бойко Борисов, надявайки се, те отново да гласуват за Бойко Борисов."

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback