fallback

ВУЗФ предлага безплатни онлайн обучения по дигитални, социални и предприемачески компетентности

Бизнес университетът е акредитиран доставчик на образователни програми, подходящи за работещи и за безработни лица

02.09.2024 | 15:19 Автор: Деси Николова

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е официално акредитирано и одобрено учебно заведение като доставчик на образователни програми по ключови национални инициативи, включително Програма "Развитие на човешките ресурси" (2021–2027), Националния план за възстановяване и устойчивост и Фонда за справедлив преход. Това акредитиране подчертава ангажимента на ВУЗФ към дългосрочно развитие на квалификацията и професионалните умения на българските граждани, като по този начин допринася за икономическото възстановяване и устойчивото развитие на страната.

Университетът предлага безплатни обучения по три ключови компетентности:

1.    Дигитални компетентности:

o    Базово ниво (1 и 2 съгласно DigComp) o    Средно ниво (3 и 4 съгласно DigComp) o    Напреднало ниво (5 и 6 съгласно DigComp) o    Високоспециализирано ниво (7 и 8 съгласно DigComp)

2.    Личностно-социални компетентности (меки умения)

3.    Предприемаческа компетентност

Всички курсове се провеждат в дистанционна форма (онлайн формат), което осигурява лесен достъп и гъвкавост за участниците от всички региони на страната. Те са особено важни в контекста на дигитализацията и необходимостта от повишаване на цифровата грамотност на населението. Програмите са подходящи както за работещи, така и за безработни лица.

Желаещите да участват в обученията могат да подадат заявление за издаване на ваучер на този адрес: https://serviceseprocess.az.government.bg/service/group/03f3810b-b923-43d3-9432-43a4f54bffca/.

В заявлението трябва да се попълнят всички задължителни полета. След подаването му участниците ще получат информация на посочения имейл адрес за регистрационния номер в системата на Агенция по заетостта. Потвърждението на заявлението и електронният ваучер ще бъдат изпратени единствено на посочената коректна електронна поща. Ако имейл адресът е сгрешен, непълен или неверен, няма да се получи потвърждение или ваучер.

Важно е да се знае, че ако кандидатите вече притежават сертификат за базово ниво по дигитални умения, той трябва да се представи при регистрация в избраната институция, за да стартира обучението на по-високо ниво. 

В случай че кандидатите не притежават сертификат, но имат дигитални компетентности над базовото ниво, задължително трябва да се положи тест за определяне на нивото чрез Модула за самостоятелно сертифициране: https://selfexam.chrdri.net/login/index.php.

Всяко едно обучение стартира при сформиране на група от 20 човека. За успешно завършване на курса е необходимо присъствие на поне 80% от онлайн занятията и успешно полагане на финален изпит за сертифициране.

За информация и въпроси може да се свържете с Десислава Андреева,  директор на Центъра за европейски проекти, координатор програма "Еразъм +", на тел.: 0888 415 144 и на e-mail: d.andreeva@vuzf.bg.

fallback
Още от България
fallback