fallback

Двете крила на ДПС блокираха регистрацията за изборите (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦИК се оказа в патова ситуация

02.09.2024 | 13:33 Автор: Тодор Петров

Блокиран старт на регистрацията за предстоящите избори заради надпревара между двете крила на ДПС. В ожесточената конкуренция кой да подаде документи на ДПС за вота се стигна до провал в работата на ЦИК по прием на заявленията.

На опашка пред ЦИК се наредиха и двете фракции на ДПС. Стигна се до покачване на напрежението, но щастие не и до сблъсъци. Оказа се обаче, че Делян Пеевски вече е подал документите за вота онлайн. Това обяви самият той по имейл, разпратен до медиите снощи. В него председателят на ДПС обявява, че е регистрирал движението под името ДПС-Ново начало пет минути след полунощ. 

"Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои", подчерта Пеевски.  

"Пеевски чете указанията на ЦИК, както чете и устава на ДПС - като Дявола евангелието", заяви Валентин Тончев от ДПС-Доган.

Малко преди часовникът да отброи 09:30 часа и регистрациите да започнат официално, приближени съпартийци до Ахмед Доган влязоха, за да подадат документи. Както на входовете на ЦИК, които бяха окупирани цяла нощ от двете фракции, така и около масата за регистрации се настаниха хората на Доган и тези на Пеевски. 

Извънредният развой на събитията не позволи на ЦИК да започне с регистрациите. Комисията се оттегли на заседание, за да търси решение на проблема.

Медии не са допускани в ЦИК към този момент.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

fallback
Още от България
fallback