fallback

Румен Радев назначи Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии

Тя е носител на редица национални и чуждестранни награди

02.09.2024 | 11:33 Автор: Тодор Петров

На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 24, ал. 1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Къдринка Величкова Къдринова за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.

Къдринка Къдринова е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в град Рим. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Кл. Охридски”. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите.

Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема”, редактор в програма „Хоризонт” на БНР, коментатор в сайта „Барикада”, отговорен редактор на сайта на Съюза на българските журналисти. Автор е на хиляди публикации, излизали през годините в изброените и в много други медии.

Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа” (1987), „Романси в глобално кърваво” (2005), „Виетнaм – феникс и дракон” (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), „Магията Виетнам” (2020). Била е дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Носител е на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Удостоявана е с орден „Дружба” от Виетнам (2010 г.), с орден „Дружба” от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за граждански услуги от Испания (2017).

fallback
Още от България
fallback