fallback

Високо напрежение и много полиция в ЦИК заради двете ДПС-та

Започна регистрирането на партиите за изборите

02.09.2024 | 09:44 Автор: Беатрис Младжова

Започна регистрирането на партиите за предстоящите избори на 27 октомври в 9:30 в Централната избирателна комисия. От Комисията обявиха, че регистрацията ще продължи до 11 септември, което значи, че формациите имат десет дни да си разрешат вътрешните противоречия, ако искат да се явят на изборите.

Жандармерия охранява входа на Централната избирателна комисия (ЦИК). Охранителите помолиха представителите на двете крила на Движението за права и свободи (ДПС) да освободят входа на институцията.

"Аз и младежкият председател Ибраим Зайденов сме първите пълномощници пред ЦИК, с пълномощно от председателя Джевдет Чакъров, за да регистрираме автентичното ДПС за предстоящите избори", заяви депутатът от ДПС Валентин Тончев около Ахмед Доган.

"Пеевски чете указанията на ЦИК, както Устава на ДПС – като дяволът Евангелието", категоричен е Тончев.

Минути след полунощ т.нар. ДПС–Ново начало - около Делян Пеевски, беше обявено.

"В 00:05 на 02.09.2024 г. подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои!", гласи разпратеното от крилото на Пеевски съобщение.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback