Слънце и по-малко дъжд през първия работен ден на септември

Температурата на морска вода и въздуха се изравняват

02.09.2024 | 06:30 Редактор: Елеонора Танева

Седмицата започва с минимални  температури 14-19 градуса, а по Черноморието  до  20-21 градуса. Облачността над страната ще бъде разкъсана, значителна по Черноморието. На запад ще има повече слънце и постепенно ще се затопля. Вятър ще е слаб със скорост до 20 км/ч от североизток. Максималните  температури ще са от 29 до 35 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над  Черноморието

Очакват се превалявания с временни прекъсвания. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса, а на морската вода -  от 27-28 градуса по Северното крайбрежие,  до 28-29 градуса по Южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 м.

Над  планините 

Там преди обед ще има значителна облачност, следобед ще бъде слънчево. Вятърът по високите части, над 2500 м ще бъде  слаб до умерен от север, с пориви до 25 км/ч . Максималните температури за деня -  над 2500 м височина  - около 9 до 13 градуса, а на 1500 м - от 19,  до 21.

Прогноза за до края на работната седмица

Във вторник и в сряда валежите по Черноморското ни крайбрежие постепенно ще спират,  в югозападните и южните райони отново ще превалява. В четвъртък ще вали над цялата страна, с по-интензивни валежи в Западна и  Южна България. В петък по-съществени валежи се очакват в централните  и в  източните райони на страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Bulgaria ON AIR