Забраненото е най-сладко: Балонеси развяват райски газ по Черноморието (ВИДЕО+СНИМКИ)

Следите след среднощните забави остават

01.09.2024 | 23:17 Редактор: Елеонора Танева

Законодателни промени, полицейски акции - нищо не може да спре продажбата на райски газ, дори съвсем открито по улиците.

Вечер на централната пешеходна алея с куп заведения в Слънчев бряг момчета и момичета предлагат веселите балони на минувачи, необезпокоявани от никого. 

Акциите на МВР явно не респектират достатъчно

Явно акцията на ОДМВР Бургас от 9 юли, когато бяха хванати 18 000 флакона с диазотен оксид (райски газ), не действа превантивно на нарушителите, които са решили да продават балони със "смеещ се газ".

Часове по-късно, при изгрев слънце, балонесите вече са си по домовете, улиците са прилежно изчистени, но не всички следи са заличени. Черни балони, в каквито най-често се продава райският газ, има по пясъчната ивица и по алеите. Ненужни вече празни бутилки от райски газ могат да бъдат забелязани в тревните площи.

Свободна продажба в интернет

Флаконите с райски газ са достъпни и онлайн. От различни сайтове предлагат и промоции - бутилка от 640 гр., достатъчна за 80 балона, може да се купи за 49 лв.

"Тази бутилка ще ти осигури страхотно преживяване за твоя купон, рожден ден, бал или парти!", пише в рекламата на един от сайтовете.

От МВР предупреждават, че дълготрайните последици върху тялото и психиката след употребата на райски газ могат да бъдат замайване, звукови и визуални халюцинации, намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, 
влошена координация и липса на баланс, параноя.

Снимки: Bulgaria ON AIR