Колко пестим с почивката през септември по родното Черноморие?

Цените падат осезаемо

01.09.2024 | 18:10 Редактор: Елеонора Танева
По-евтините цени по Черноморието са в сила.
По-евтините цени по Черноморието са в сила.

Туристическите пакети по родното Черноморие поевтиняват през септември. Цените на пакетите падат с 25 до 30 процента.

"Всички предложения, които черноморските курорти в момента предлагат, техните намаления са в порядъка между 25 и 30%, така че септември - и около двата национални празника, и целият месец, дори първите дни на октомври - са чудесен избор край българското Черноморие", заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

След протестите срещу туристическия поток в популярни европейски дестинации, международно американско проучване показва, че 90% от пътуващите търсят различни от традиционните направления и това може да бъде възможност пред България, но ползите и последиците трябва да бъдат преценени внимателно.

"Виждаме една своеобразна концентрация по Южното Черноморие. Градовете Несебър и Созопол са свръхпосещавани. Това са дестинации, които крият изключително културно-историческо наследство и има смисъл да се планира внимателно - тази свръхконцентрация да не доведе до разрушаване на много стойностни културно-исторически артефакти или просто тази прекалена концентрираност на хора да не позволи да видим, да се насладим на красотата", каза пред БНР Карастоянова.

Снимка: Bulgaria ON AIR