fallback

ДПС на Делян Пеевски и ДПС на Ахмед Доган чакат за регистрация пред ЦИК

Почетният председател на партията се намира в Росенец, съобщи Севин Али

01.09.2024 | 13:37 Автор: Вяра Димова

Привърженици на двете крила на ДПС - на Делян Пеевски и на Ахмед Доган, се събраха пред Централната избирателна комисия (ЦИК), за да регистрират своите листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври 2024 г.

От групата, която подкрепя Делян Пеевски, твърдят, че целят да запазят място още от петък и в понеделник да се регистрират първи. Fт ДПС, приближено до Доган, заявиха, че самостоятелно ще се регистрират в понеделник. 

Темата за регистрацията в ЦИК коментира депутатът от ДПС Севин Али от Росенец, който потвърди, че Доган се намира в лятната резиденция. По думите му, има само едно легитимно ДПС и пълномощното за регистрацията на партията е подписано от председателя на партията Джевдет Чакъров. 

"Няма ДПС Доган, няма Пеевски, има едно ДПС на почетния председател на ДПС д-р Ахмед  Доган", подчерта Али.

Автентичните младежи на ДПС и председателят на младежкото ДПС Танзер Юсеинов днес първи хванаха ред и запазиха място пред ЦИК за регистрация на предстоящите избори на 27 октомври. Това заяви Валентин Тончев, народен представител от ДПС (без Пеевски и група) и член на ЦОБ на ДПС.

"Днес се настанихме необезпокоявани, без конфронтации и без присъствието на други политическа партии, субекти или хора, които се представят като някакви алтернативи или реплики на ДПС. Утре ще се регистрираме самостоятелно за участие в предсрочния вот заедно с нашия председател доц. д-р Джевдет Чакъров и зам.-председателя Джейхан Ибрямов. Ние сме първи по ред, първи по място и ще се регистрираме първи на предстоящите избори", каза Тончев.

Официално в понеделник, 2 септември, започва регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback