Корнелия Нинова: Бъдете спокойни за БСП

Напрежение и полиция пред входа на централата на партията

01.09.2024 | 11:29 Редактор: Вяра Димова
Протест в подкрепа на Нинова.
Протест в подкрепа на Нинова.

Корнелия Нинова ще предложи свикването на партиен конгрес на 28 септември. Тя излезе пред партийната централа, заедно с Георги Свиленски, за да говори пред протестиращите в нейна подкрепа.

"Бъдете спокойни, че ще регистрираме партията за участие в изборите с хора в листите, предложение от вас. Няма да стане партията да не се яви заради личните амбиции на някои хора. Бъдете спокойни за БСП. Единственото уставно и законно решение е да се свика конгрес. Това трябваше да стане веднага след оставката. Свикване на конгрес и решаване на този въпрос", каза тя.

Симпатизантите ѝ скандираха 'Нинова", "БСП без Пеевски", "Зафиров къде си?" и призоваха Изпълнителната бюро на партията да подаде оставка. Плакати на фасадата на централата срещу Нинова бяха скъсани от симпатизанти ѝ, въпреки намесата на охраната на сградата.

Пред входа се стигна до напрежение, блъскане и обидни скандирания. Полицаи пазят входа на сградата, пише БГНЕС.

Членовете на Националният съвет на БСП се събраха на "Позитано" 20, за да решат какво наказание да се наложи на подалия оставка досегашен лидер на партията Корнелия Нинова. Обсъждат се двете най-тежки мерки за въздействие - едногодишно наказание и изключване. Националният съвет ще наказва и приближените лица до Нинова.

Снимка: БГНЕС