fallback

Двама души пострадаха в пожари през изминалото денонощие

Огнеборците са реагирали на 107 сигнала за произшествия

01.09.2024 | 09:17 Автор: Вяра Димова

През изминалото денонощие са загасени общо 79 пожара, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 107 сигнала за произшествия.

Преки материални щети има при 20 пожара, от които 13 са били в жилищни сгради, четири - в транспортни средства, и три - в други. Извършени са 27 спасителни дейности и помощни операции. Регистрирано е едно лъжливо повикване.

Вчера в 11:08 часа е съобщено за пожар в апартамент в Сливен. Произшествието е ликвидирано от екип на пожарната в Сливен. Пострадала е жена на 60 г., с обгазяване и рани по ръцете, която е откарана от екип на Център за спешна медицинска помощ Сливен. 

Сутринта в 9:46 часа е получено съобщение за пожар на тераса на апартамент в Ямбол. При пристигане на място е установено, че на терасата на апартамента мъж е пекъл пипер на газов котлон, който се възпламенил. Мъжът, който е на 57 години, е пострадал при опита за гасене на газовата бутилка и е получил изгаряния. Огънят е потушен от екип на пожарната в Ямбол. 

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback