fallback

Митрополит Киприан отбеляза именния си ден с литургия в Шипка

Епископ Исаак подари на архиерея икона на Божията майка

31.08.2024 | 16:28 Автор: Вяра Димова

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отбелязва своя имен ден днес, 31 август. Владиката възглави Божествената Св. Литургия в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. С него съслужиха Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак, протосингелът на Старозагорска митрополия Архимандрит Богослов Димитров, архиерейските наместници на шестте духовни околии, свещенослужители от Старозагорска епахрия, както и духовните лица, част от делегацията, пристигнала от РЮА за празника - свещеноиконом Йонко Иванов и свещеник Марк Манике.

"Благодаря на всички, които се отзовахте да бъдем заедно днес в светата обител, за да сме единни в радостта. Нека Божието благословение бъде всякога върху вас и да имате милост, за да може да даряваме щедрост и радост в сърцата на хората", каза в словото си архиереят.

В него той припомни моменти от житието на небесния си покровител.

Митрополит Киприан благодари на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил за благословението в литургията да участва епископ Исаак, който от своя страна сподели различни спомени от досега си със старозагорския владика в пътя на църковното му послушание и служение. Епископът подари на архиерея икона на Божията майка, с пожелание за здраве и мъдрост в делата.

На службата присъстваха представители на институциите и бизнеса в региона.

fallback
Още от България
fallback