fallback

Синоптиците обявиха жълт код за опасно време и гръмотевични бури по морето

Максималните температури в страната ще бъдат между 27° и 32°

31.08.2024 | 07:41 Автор: Елеонора Танева

Жълт код за значителни валежи и бури е обявен за Източна България. Той е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Бургас. очакват се значителни валежи с количества 20-35 mm, локално и повече. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълните ще достиган 2,5 м.

В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°, показва прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 19°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще е дъждовно, по южното крайбрежие със значителни количества. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback