Ахмед Доган плаща наем от 48 хил. лв. годишно за сараите в "Бояна"

Поддръжниците му разпънаха палатки, в които ще останат да нощуват

30.08.2024 | 18:40 Редактор: Тодор Петров

Полиция, протест и напрежение пред резиденцията в "Бояна", където близо 20 години живее Ахмед Доган. Вече денонощие приближени до почетния председател на ДПС стоят пред обекта, в който са влезли неизвестни лица малко след настояването на собственика му имотът да бъде освободен. 

Поддръжниците му се притесняват за вещите в сараите и затова опитват да влязат, но полицаите не ги допуска. Синът на Доган - Демир, показа договор за наем, в който пише, че собственикът трябва да даде на наемателя срок от минимум два месеца за напускане.

В опит да разберат какво се случва вътре, привържениците на Доган опитаха да щурмуват така наречените сараи, стигна се и до сблъсъци с органите на реда. 

До напрежението се стигна близо 20 часа, след като приближените до Ахмед Доган се събраха пред резиденцията в "Бояна". В търсене на отговор кой и защо не ги допуска до имота.

В обедните часове напрежението ескалира, а приближените до Доган направиха опит да преминат през кордона от полицаи. За сигналите, че Доган е заплашван, потвърдиха и от МВР. Но обясниха, че казусът е "гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение".

Вчера Данаил Папазов настоя обектите му да бъдат напуснати, но не уточни кога трябва да се случи това. В договора е посочено още, че за ползване на боянските сараи Доган плаща малко над 48 хиляди лева годишно

Хората разпънаха палатки, в които ще останат да нощуват пред сараите. 

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.