fallback

Лекарят беше пиян, твърдят роднини на починалото бебе в Бургас

Медици се оплакаха, че били нападнати, близките признаха само за счупена врата

30.08.2024 | 14:03 Автор: Елеонора Танева

Близките на детето, което почина в болница в Бургас, твърдят, че лекарят е бил пиян. Лекари не успяха да спасят едногодишното момиченце, което беше прието вчера сутринта с кашлица и висока температура. 

Близките на детето отричат да са нападали медиците, каквато информация имаше по-рано, но признават, че единствено са счупили вратата на отделението.

"Два часа чакахме и излязоха по едно време лекарите и викат, че е починало. Поискахме полицаите да тестват лекаря, миришеше на алкохол. Те казаха, че нямат право да направят проба за алкохол", каза близък на починалото бебе.

"Те искаха да видят детето, но казаха, че не може  и той дръпна вратата, за да влезе да види детето и се счупи самата дръжка. Никой никого не е нападал, но два пъти звъняхме на 112 да се направи тест на началника на отделението, защото миришеше на алкохол", заяви жена пред болницата.

Близките са категорични - началникът на отделението е бил пиян. 

От лечебното заведение заявиха, че ще потърсят съдебна отговорност за нападението. Ще бъде назначена вътрешна проверка и съдебно-медицинска експертиза.

fallback
Още от България
fallback