Привърженици на Ахмед Доган пазят летните сараи в Росенец (+ВИДЕО)

Някои се притесняват за живота му

30.08.2024 | 13:57 Редактор: Беатрис Младжова

Пред летните сараи на почетния председател на ДПС няма напрежение. Около 20 привърженици на Ахмед Доган, предимно от бургаския регион, са се събрали пред сараите. Те коментират, че са там, защото се притесняват за живота на почетния председател и за етническия мир в страната.

Привържениците на Ахмед Доган започнаха да се събират пред лятната резиденция още снощи минути след като стана ясно, че неизвестни лица са влезли сараите в "Бояна". 

"Призивът на г-н Папазов да не е направен по натиск, задаваме си този въпрос. И ако трябва да се освобождава жилище, то трябва да стане по установения законов ред, защото България е правова страна", заяви депутатът от ДПС Севим Али.

Личната охрана на Ахмед Доган е била свалена

През цялата нощ пред летните сараи остана полицейски патрул, след като стана ясно, че личната охрана на Доган е била свалена. Тази сутрин активисти на партията се върнаха отново.
 
"Това са актове, които са насочени за създаване на конфликти и Европа ни гледа, светът ни гледа и всичко това, което става, е насочено към етнически конфликт", посочи Елван Атила от ДПС.

"Идваме в подкрепа на нашия лидер Ахмед Доган. Опасяваме за живота и здравето му на нашия лидер и затова сме тук", категоричен е депутатът от ДПС Ахмед Мехмед.

"Не знам какво може да се случи в тази държава, вече нищо не е сигурно", каза кметът на Община Руен Ахмед Мехмед.

От страна на Ахмед Доган няма реакция за момента и не е предвидена среща с поддръжниците му.

От началото на лятото почетният председател на ДПС живее в лятната резиденция в Росенец. По информация на Bulgaria ON AIR той отново е в нея.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС