Ахмед Доган има договор с двумесечно предизвестие за напускане на сараите в "Бояна"

Частни охранители отказват да напуснат имота

30.08.2024 | 13:51 Редактор: Елеонора Танева

Напрежение пред зимните сараи на Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна". Привърженици на почетния председател правят опити да влязат в имота и търсят отговори на въпросите кой и защо иска почетният председател да напусне сараите. Заради опитите за влизане, които не бяха придружени с насилие, служителите на МВР сложиха полицейска лента пред входа на сараите в "Бояна".  

Протестиращите показаха документи, според които Ахмед Доган като наемател има двумесечен срок на предизвестие за напускане на имота.

"Дойдохме по сигнал на служители, които работят повече от 20 г. в тази сграда, които казаха, че добре сложени младежи са им показали лист хартия и са ги извели от сградата", каза Тимур Халилов.

Според информация на Bulgaria ON AIR това са частни охранители, които и сега не напускат имота. А приближените до Доган браниха сараите цяла нощ с едно искане да им позволят да влязат в къщата. 

"Ще останем тук до последно. Ние нямаме информация, че твърденията са на Данаил Папазов и кой стои зад всичко това. Въпросът е как може да се извърши такова посегателство срещу Ахмед Доган, който обитава този имот повече от над 20 години. Доган е нещо повече от почетен председател, той представлява цялата общност", каза още Халилов.

От редиците на ДПС се чу питане дали някой има информация какво се случи на "Стамболийски" 45 А, когато кабинетът на Доган е беше "изтърбушен" и знае ли се какво е станало с иззетите документи. 

На сутринта част от актива на движението отново направи опит да влезе в имота, но без успех. Изненадващо пред сараите дойде и Николай Бареков. 

"Възможно ли е да говорите по телефон с някой и там да е господин Пеевски на телефона?", попита Бареков представителите на МВР.

Получи отговор от полицай: "Това са инсинуации, господин Бареков". 

От МВР съобщиха, че са получили два сигнала за заплаха срещу сигурността на Ахмед Доган. На място са изпратили патрули, които да гарантират реда. А проверката им е установила, че се касае за "гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение".

Междувременно охранителите, които снощи влязоха в сараите в "Бояна" и изгониха служителите, си поръчаха храна по куриер. Привържениците да Ахмед Доган обаче не позволиха на доставчика да им я предаде.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.