fallback

Привърженици на Ахмед Доган пазиха цяла нощ сараите в "Бояна" от самоуправство

"Тук сме, за да разберем кой и по какви причини е вътре, дали е изнесъл нещо, заяви Тимур Халилов

30.08.2024 | 08:53 Автор: Елеонора Танева

Спокойно е преминала нощта пред имота на Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна". Цяла вечер там останаха симпатизанти и членове на партията, след като охранители снощи влязоха в имота и изведоха персонала. 

"Тук сме, за да разберем кой и по какви причини е вътре, дали е изнесъл нещо. Да защитим личното имущество на д-р Доган и да възпрепятстваме всякакви опити за посегателство. Той не е бил предупреждаван. Не е изгонен от дома си, а имаме груба форма на самоуправство. По неофициална информация това са представители на охранителна фирма", заяви независимият депутат, избран от листата на ДПС, Тимур Халилов.

Той уточни, че в сараите в "Бояна" няма останали служители на Ахмед Доган. 

"Въпросът е може ли срещу Доган, който повече от 20 г. обитава този имот, да се извърши подобно посегателство. Той е повече от почетен председател, това се приема като посегателство над общността. Тук важното е формата на самоуправство. Ограничен му е достъпът до неговото имущество, чия е собствеността - ще се докаже", каза още Халилов.

По думите му полицаите са останали около час и половина снощи в имота, но не са казали на излизане какво са правили и дали нещо са взели. 

Протестиращите са категорични, че ще останат пред сараите в "Бояна", докато казусът бъде решен.

fallback
Още от България
fallback