Облачен петък с интензивни валежи в планините

В неделя ще има повече слънчеви часове

30.08.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Денят започна с минимални температури в страната от 16 до 21 градуса, по морето до 21 градуса. Нова облачна вълна от север ще се спусне над страната. В северните райони и по Черноморието ще има значителна облачност. Преди обед ще превалява и прегърмява по Черноморието. Следобед ще вали и гърми на юг от Бургас и в Югозападните части от страната. По-интензивни валежи се очакват в Рила и в Пирин. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от север. Максималните температури в страната ще бъдат от 26 до 30 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури по Черноморието ще бъдат между 28-31 градуса. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 27-28 градуса по северното крайбрежие, до 28 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното Черноморие ще бъде по-силно с височина на вълните около 2 метра.

Над планините ще има значителна облачност с валежи и прегърмявания. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде слаб от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще бъдат около 8 градуса, а на 1500 метра - около 16 градуса.

В събота ще има разкъсана облачност с краткотрайни валежи, а в неделя ще има повече слънчеви часове.

Гледайте цялата прогноза във видеото.