fallback

Неизвестни извеждат хора на Ахмед Доган от Сараите му в "Бояна"

Алармират всички институции в страната да се намесят

29.08.2024 | 20:51 Автор: Тодор Петров

Близки до почетния председател на ДПС Ахмед Доган съобщиха, че неизвестни лица са влезли в обитаваните от него имоти и са ги извели. 

"Получихме сигнал от служителите, че група до 10 души, неизвестни никому, са дошли с документ и са ги извели от сградата. Това е самоуправство", алармира депутатът Тимур Халилов. 

Видеото с обръщението му е заснето пред имота в столичния квартал "Бояна".

"Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Удостоверили са самоличността си с някакъв хвърчащ документ, но не знаем кои са, какво са донесли, какво носят, какво са внесли, какво правят в момента вътре, какво въобще правят в този дом", посочи той.

"Обръщаме се към компетентните органи, правоохранителните органи, обръщаме се към Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), обръщаме се към министър-председателя, обръщаме се към президента, незабавно да се предприемат мерки, за да се осигури правото на обитателя на този дом, правото на д-р Ахмед Доган, защото ако някой има право да притежава този дом, има законен ред да стане това нещо", каза още Тимур Халилов.

От ДПС се обръщат и към дипломатическия корпус, "да съблюдават и да обърнат много сериозно внимание върху това как в момента се действа в България и как органи се използват с цел саморазправа".

По-рано днес собственикът на имота Данаил Папазов изненадващо настоя почетният председател да напусне летните сараи в Росенец. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback