fallback

Явор Серафимов заменя Димитър Кангалджиев като главен секретар на МВР

Любомир Йосифов става заместник-министър на вътрешните работи

29.08.2024 | 20:56 Автор: Вяра Димова

По предложение на вътрешния министър Атанас Илков и със заповед на премиера Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи е назначен Любомир Йосифов.  По предложение на вътрешния министър Атанас Илков и със заповед на премиера Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Стоян Темелакиев и Христо Стефанов.

Със заповед, считано от 30.08.2024, на министъра на вътрешните работи Атанас Илков и съгласувано с премиера Димитър Главчев главен комисар Димитър Кангалджиев ще бъде освободен като заместник-главен секретар на МВР, а на негово място ще бъде назначен Явор Серафимов.

До този момент е бил директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност", а преди това е бил е заместник-директор в същата дирекция. Серафимов е постъпил в системата на МВР през 1999 г. като разузнавач в направление "Икономика" при ДНСБОП – МВР. От 2006 до 2013 г. е заемал последователно длъжностите разузнавач в сектор "Пране на пари" и сектор "Изпиране на пари" към ГДБОП.

От 2013 г. до 2015 г. е заемал ръководна длъжност началник сектор "Противодействие на престъпления свързани с финансовата система" към отдел "Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система"“ при ГДНП – МВР. От 2015 г. до 2022 г. е началник на сектор "Изпиране на пари и измами с фондове на ЕС" към отдел 04 "Корупция и изпиране на пари" при ГДБОП - МВР.

През кариерното си развитие многократно е награждаван с обявяване на благодарност, и парични награди от името на Директорите на НСБОП, НСП, ГДКП и министъра на вътрешните работи.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback