fallback

Собственикът на резиденцията в Росенец настоява Ахмед Доган да се изнесе

Данаил Папазов настоя почетният председател на ДПС да напусне летните сараи

29.08.2024 | 18:31 Автор: Тодор Петров

Дни преди старта на регистрацията за изборите  на 27 октомври, войната в ДПС се задълбочава. Собственикът на резиденцията в Росенец, в която почетният председател Ахмед Доган събира колектива си, го помоли да напусне обектите му. 

Вчера във видео от заседание на Централното бюро именно в Росенец, на което бяха изключени Делян Пеевски и още седем депутати, Доган се позова на устава на Движението и заяви, че връщане назад няма. Това става само ден, след като Делян Пеевски определи като нелегитимно изключването му от партията,

Видеото е заснето на срещата на Централното бюро на движението в резиденция Росенец. Оказва се обаче, че макар често Доган да провежда разговори със съпартийците си там - собственикът на имота е Данаил Папазов. Днес изненадващо той настоя почетният председател да напусне летните сараи. 

Според журналисти Доган пряко е обявил война на Пеевски. 

"В деня на свикването на ЦОБ Пеевски изстреля въпроса къде са откраднатите 30 млн. лева и едва тогава Доган заигра ва банк. Този почетен председател усети, че е в задънена улица. Доган може да поиска уволнение, сваляне на доверие, бутане във фризера, но той не може да спуска решения, това е правилното четене на устава", коментира Илхан Андай.

Междувременно от патентното ведoмоство потвърдиха за Bulgaria ON AIR, че Ахмед Доган е подал искане за запазване на марката ДПС. От ведомството обясниха, че вече са платени и необходимите такси. 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

fallback
Още от България
fallback