fallback

Ахмед Доган за Пеевски: Момчето прекали и беше крайно време да го изключим

Няма връщане назад, отсече почетният председател на ДПС

29.08.2024 | 09:13 Автор: Тодор Петров

"Момчето прекали, няма връщане назад. Беше крайно време това да се случи" - изключването на Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова.

Това обявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган по време на заседанието на Централното оперативно бюро. Изказването му с видео бе разпространено от "ДПС Доган Пресцентър". "

"Убеден съм, че освободените вече, изключените, не са чели член Шести. Член Шести е негативната страна на нашата история, негативният ни опит. Той е изстрадан опит, за това си има заложена философия, дори в някои отношения много толерантна - има временно изключване, евентуално да се даде възможност да се коригира, но има и по-строга част, която е безкомпромисна", казва Доган.

"Ние се придържаме към по-строгата част, защото вече твърде много се прекали от момчето, там няма връщане назад, но и за нас няма връщане", подчертава той.

Според Доган това решение се очаквало от цяла България. 

"Дори вече чувам такива приказки - въпросът не е да спасите ДПС, а въпросът е да спасите България, това се говори реално", казва още почетният председател на ДПС.

Само Централният съвет е гилотината в такива случаи, отбелязва Доган.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback