Диона: Самоканселирам се за неопределено време

"В държавата предстоят важни държавни дела, обърнете внимание на тях", написа певицата

29.08.2024 | 09:08 Редактор: Беатрис Младжова
За часове рекламното видео с прахообразна енергийна напитка предизвика силна вълна от недоволство.
За часове рекламното видео с прахообразна енергийна напитка предизвика силна вълна от недоволство.

Певицата Диона съобщи с пост в Instagram, че се "самоканселира" след скандалното видео, на което промотира шмъркаща се енергийна напитка.

"Самоканселирам се за неопределен период от време. В държавата предстоят важни държавни дела и политически събития с огромна значимост за обществото. Обърнете внимание на тях", написа тя.

В рекламния клип се вижда как бяло прахообразно вещество е изсипано върху телефон, а певицата с малка тръбичка в ръка успокоява, че това е законен енергиен бустер. За часове видеото предизвика силна вълна от недоволство, а хората направиха асоциация със задържането ѝ при шофиране след употреба на наркотици. 

След скандалния рекламен пост Диона публикува друго видео на страницата си, в което показва резултат за наркотици, който си е направила.

От "Ние, потребителите" също излязоха със становище по случая.

"Закон за регулиране дейността на т. нар. "инфлуенсъри" ефективно би намалил случаите на промотиране от страна на влиятелни личности на продукти и модели на поведение, които могат да се окажат вредни за здравето, живота и психичното развитие на подрастващите и на други уязвими групи потребители", казаха от онлайн платформата по повод разпространяваната в социалните мрежи скандална реклама.

От  "Ние, потребителите" напомнят, че във Франция има действащ Закон за инфлуенсърите, който държи сметка на всички "замесени" при изготвянето и разпространението на реклама, за която се счита, че е извън правилата – от рекламните агенции, през инфлуенсърите и техните агенти до социалните платформи. Наказанията за неспазване на разпоредбите могат да достигнат до две години затвор и глоба от 300 000 евро. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)