Диона пред Bulgaria ON AIR: Изкупителна жертва съм, отказала съм се от наркотиците

Певицата е проверила дали прахообразната напитка има лиценз, преди да я рекламира

28.08.2024 | 21:31 Редактор: Елеонора Танева

Пред Bulgaria ON AIR певицата Диона заяви, че се е превърнала отново в изкупителна жертва с участието си в клипа с енергийния прах. Тя подчерта, че подобни продукти се приемат по цял свят.

В рекламния клип се вижда как бяло прахообразно вещество е изсипано върху телефон. Певицата Диона с малка тръбичка в ръка успокоява, че това е законен енергиен бустер. Само за часове видеото предизвиква вълна от недоволство и веднага предизвика асоциация със задържането ѝ при шофиране след употреба на наркотици. Тогава певицата заяви, че е пила медикамент за понижаване на температура.

"Аз съм се отказала отдавна от наркотиците. За мен това е минало събитие, което ми навява само лоши спомени. Апелирам младите и възрастните да не посягат към наркотици", каза поп-фолк певицата Денислава Сашова - Диона пред Новините ON AIR.

Рекламата предизвика вълна от реакции и сред политиците. В профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев написа: "Няма да кача снимка, за да избегна популяризацията на новия вид наркотична мода сред подрастващите и най-вече, за да не разпространявам филтросаната физиономия на пияното и друсано чучело, което я рекламира... Но бързам да кажа, че докато се занимаваме с гонения срещу "големия лош джендър" и неговата имагинерна пропаганда, децата ни вече открито шмъркат боклуци".

Критики дойдоха и от ПП-ДБ. Депутатът Лена Бориславова също осъди видеото и изпрати въпроси до институциите.

"Докато "Възраждане" създават несъществуващи проблеми и спират неслучваща се в училище пропаганда, родни "инфлуенсъри" пропагандират по особено безотговорен начин "шмъркане" на нова енергийна напитка като "напълно безопасна и здравословна", коментира Бориславова.

"Изкупителна жертва на българското общество, без да имам вина или отговорност. Аз преди да рекламирам тази прахообразна напитка съм се информирала, че тя е лицензирана, допусната на пазара в Европа. Аз не съм вещо лице, аз съм рекламно лице", каза Диона.

Министерството на здравеопазването стартира незабавна проверка на продуктите, определени като "алтернатива на енергийна напитка" и "енергиен сниф", тъй като не са разрешавани от тях. Компетентните органи ще установят произхода на "праха", за да се оцени безопасността им при употреба.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.