ИБ на БСП към Корнелия Нинова: Партията не е бащиния

Със или без субсидия, партията е жива, заплатите са платени, лъжите ще бъдат разобличавани, пише в позицията

28.08.2024 | 20:52 Редактор: Елеонора Танева
Обвинения срещу Нинова в лъжи.
Обвинения срещу Нинова в лъжи.

Изпълнителното бюро на БСП излезе с официална позиция след днешното изявление на бившия лидер Корнелия Нинова:

Българската социалистическа партия не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно.

Националният съвет ясно се е произнесъл кой е изпълняващият функциите председател – Атанас Зафиров. Изпълнителното бюро също работи и почти всекидневно провежда заседания. Опитите за инсталиране на Иван Ченчев и Георги Свиленски, които дори не са членове на ИБ, е просто последен опит Нинова да заобиколи мандатността и да си осигури място на депутатската банка.

Днешните действия са добре организирана PR-акция, целяща да дискредитира БСП и процесът на обединение на всички леви партии. Този опит няма да успее.

Факт е, че последната част от субсидията за миналото Народно събрание беше спряна, именно поради тези задължения.  Макар и трудно, решение беше намерено и субсидията беше получена, което позволи да се платят заплатите в централата.

С новата субсидия нещата не стоят така. Още на 25 юни ръководството на партията започна комуникация с Министерство на правосъдието, което отговаря за изплащането на субсидиите.

И тук БСП се сблъска челно с опитите на Нинова да саботира всяко действие. Субсидията трябва да бъде поискана от представителя на коалицията Корнелия Нинова.

Новото ръководство обаче намери начин. Със или без субсидия, партията е жива, заплатите са платени, лъжите ще бъдат разобличавани, защото вече идват в повече!

Изпълнителното бюро няма да търси оправдания, а начин БСП да тръгне напред. Саботажи обаче няма да бъдат толерирани, не заради нас, а заради членовете и симпатизантите на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)