30 000 лв. глоба за фирмата, разпространяваща енергиен прах

ВМРО сезираха прокуратурата за скандалната реклама с Диона

28.08.2024 | 17:53 Редактор: Елеонора Танева
КЗП глоби фирмата, разпространяваща енергиен прах за шмъркане.
КЗП глоби фирмата, разпространяваща енергиен прах за шмъркане.

Първа санкция за фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram. Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата.  Причина за санкцията е липсата на информация за адреса на търговеца и форма за отказ от поръчката. 

От КЗП са изпратили сигнал до здравното министерство още преди месец относно състава на продукта. Отговор от здравните власти засега не е получен.

Лице на рекламата е певицата Диона, която беше хваната да шофира с положителна проба за кокаин, тя самата след случая заяви, че е употребила само нурофен.

Сигнал в прокуратурата

Междувременно младежите на ВМРО алармираха прокуратурата за скандалния рекламен клип на Диона. 

"В ситуация, в която употребата на наркотици сред младите хора в България е тревожно висока, подобен маркетингов подход е безотговорен и неприемлив. Вместо да осигурим безопасна среда и адекватно образование за рисковете, свързани с наркотичните вещества, позволяваме рекламата на продукти, които открито имитират тези практики и ги представят като „безвредни“ и дори „законни“. Това не е нищо друго освен пропаганда на употребата на наркотици, маскирана като безобидна реклама", пише в позицията на МВРО.

Снимка: Кадър Instagram