НБУ: Ще се погрижим за възстановяването на пострадалия работник

"Аулата ще бъде изградена наново", казаха от университета

28.08.2024 | 16:03 Редактор: Деси Николова
НБУ: Ще се погрижим за възстановяването на пострадалия работник
НБУ: Ще се погрижим за възстановяването на пострадалия работник

Вчера, по време на планиран ремонт, покривът на Аулата на Нов български университет (НБУ) се срути. При инцидента пострада работник от фирмата изпълнител, който е настанен за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов". От НБУ заявиха, че ще участват в грижата за неговото възстановяване.

Нов български университет изказа дълбоката си благодарност за бързата реакция, проявената съпричастност и професионализма към екипите на МВР, Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ, Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряващи безопасността на хората на територията на университета, към служителите на университета, оказали съдействие на екипите, както и на пожарникаря, довел личното си куче, обучено да търси пострадали. 

Специална благодарност НБУ изказа и към екипите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", извършили всички необходими животоспасяващи дейности. НБУ благодари на медиите, отразили компетентно и точно информацията, което предотврати всяването на паника между хората.

"Аулата ще бъде изградена наново и в нея Нов български университет ще продължи да създава бъдещата си история. Визията за развитието на кампуса на НБУ винаги е била осигуряването на модерни и безопасни условия за обучение на студентите и работа на служителите. Нов български университет гарантира сигурността на своите студенти, служители и гости на университета, и тя е и винаги ще бъде основен приоритет", пише в позиция от университета. изпратена до медиите.

Снимка: БГНЕС