fallback

Разколът в ДПС се задълбочава след изключването на Делян Пеевски

Не е ясно дали отстранените ще обжалват

28.08.2024 | 13:33 Автор: Деси Николова

След като Централното бюро на движението изключи Делян Пеевски и още седем души, приближени до него, се очаква да стане ясно дали те ще обжалват решението. Пеевски определи решението като противоуставно. 

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", категоричен бе Пеевски.

Според експерти, с изключването на Пеевски ДПС може да намали влиянието си.

"Изваждането му от ДПС ще намали до максимум обръчите от фирми с които той се е заобиколил. Едно по едно доминото почва да пада. Но и ДПС няма да е същият фактор, сега е на челните позиции, сега ще свали влиянието си", смята бившият външен министър Милен Керемедчиев.

"В политиката, която провеждаше, г-н Пеевски си позволи редом с турския етнически фактор да вкара и ромския фактор като съществен елемент за подкрепа на тази партия. Моделът "Доган" изигра своята положителна роля. Не позволи да се стигне до това спекулиране", заяви политическият анализатор проф. Захари Захариев.

А Делян Пеевски може да обжалва изключването си пред Централната контролна комисия на ДПС.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

fallback
Още от България
fallback