Димитър Главчев се срещна с номинираните за еврокомисар

Той поиска от парламентарните групи номинации до края на утрешния ден

28.08.2024 | 13:18 Редактор: Тодор Петров
Димитър Главчев се срещна с номинираните за еврокомисар
Димитър Главчев се срещна с номинираните за еврокомисар

Министър-председателят Димитър Главчев проведе разговори с номинациите за еврокомисари на страната. Служебният премиер се срещна с Екатерина Захариева, посочена от ГЕРБ, и с Искра Михайлова - от ДПС в сградата на Министерския съвет.

С Велислава Петрова, която беше излъчена от "Има такъв народ", Главчев разговаря онлайн.

Срещите се състояха във връзка с процеса по сформиране на нов състав на Европейската комисия и изтичащия на 30 август срок, в който служебният кабинет следва да посочи нашите кандидати за еврокомисар. Премиерът Главчев има готовност да се срещне и с номинирани кандидати от останалите парламентарните групи, които до този момент не са направили предложения. 

Вчера премиерът Главчев изпрати писмо до всички парламентарни групи в 50-ото Народно събрание, в което ги призова да вземат отношение по въпроса кои да бъдат двете кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия. 

Предвид изтичащия срок за реакция, министър-председателят очаква номинациите до 29.08.2024 г.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Антинатовец
преди 1 час
Еврокомисарят може да бъде само от Възраждане и точно Волгин е най подходящата фигура за поста защото събра най -много преференции от всички евро депутати. Сигнализирай за неуместен коментар