Гърмежи и валежи носят чакано захлаждане, вълните гонят 2,5 м височина

Максималните температури в страната ще са от 30 до 36 градуса

28.08.2024 | 06:00 Редактор: Беатрис Младжова

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес в Североизточната част от страната. Предупреждението е в сила за областите: Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич. 

Минималните температури в страната ще са от 17 до 22 градуса, по морето от 21 до 22 градуса. В северните райони и по Черноморието ще има значителна облачност. Следобед по поречието на Дунав, в планините от западните райони и над Северното Черноморско крайбрежие ще превалява и прегърмява.

Максималните температури в страната ще са от 30 до 36 градуса, по Черноморието от 30 до 33 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над Черноморието ще бъде облачно, следобед с превалявания на юг от Бургас. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса. Вятърът ще бъде слаб от североизток по северното крайбрежие със скорост до 20 км/ч, по Южното Черноморие до умерен до 30 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 27 до 28 градуса по северното крайбрежие, от 28 до 29 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,2 метра, по южното Черноморие по-силно с височина на вълните до 2,5 метра.

У нас в четвъртък нова хладна вълна от запад ще донесе валежи и гръмотевици в северните и западни райони. Повече ще бъдат валежите в Северозападна България. В петък ще вали и гърми в западните части от страната и по Черноморието.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels