fallback

Поредните предсрочни избори ще ни струват 120 млн. лв.

Предишният вот е коствал с над милион повече

27.08.2024 | 18:18 Автор: Беатрис Младжова

Според отчета на Министерството на финансите за периода на първия кабинет на Димитър Главчев нужните 120 млн. лв. за предстоящите избори на 27 октомври ще дойдат от преструктуриране на средства.

Над 121 млн. лв. са стрували предишните избори, а анонсираните по-рано от вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова 120 млн. лв. за вота през октомври са индикативни, пише в публикувания на сайта на министерството отчет. 

В него постигнатото от 9 април до 26 август се определя като "напредък", а основните постижения са свързани с управлението на публичните финанси, напредък по пътя към членство в Еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и работата по изваждането на страната ни от т. нар. "сив списък" със страните заради прането на пари, предаде БНР.

По всички тези приоритети предстои още работа и вече има планирани срещи, свързани с нов напредък, става ясно от публикацията.  В нея се отчита, че юли страната ни е на дефицит от 973 млн. лв., което е половин процент от брутния вътрешен продукт.  Като изпълнени приоритети са определени и промените в капиталовата програма, както и подпомагането на земеделските стопани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback