Обществено място за частно паркиране: Пазач го брани с празни туби

Ако видите нередност, пишете в HelpBook и пратете снимки

27.08.2024 | 22:08 Редактор: Анисия Иванова
Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа.
Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа.

Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа, цели улици и тротоари, но въпреки това немалко шофиращи си позволяват да завземат пространство за паркиране чрез незаконни табели, туби с вода, клони и други креативни средства. Хората нямат алтернатива къде да спират безпроблемно, без да нарушават разпоредбите.

Видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info е, че из цялата страна автомобилите са превзели тротоари, зелени площи в междублоковите пространства, кръстовища на малки квартални улици и десните ленти на булевардите.

Изобретателността и наглостта понякога са впечатляващи.

"Под колоните на стадион "Локомотив" на бул. "Рожен" в София, пред автомивка на самообслужване срещу заведението, покрай което се отива на плажа, на столче седи човек и отговорно поставя празни туби, за да ограничи достъпа за паркиране на автомобили на сянка под колоните на стадиона и брани тубите. Не позволява никой да ги премести и да паркира на това обществено място. Това е дръзко и незаконно обсебване на общинска площ и моля, бързо се намесете и според компетенциите си го прекратете. Незаконно и унизително е такова обсебване на места за паркиране, за които никой не е платил, за да ограничава достъпа до тях и да се държи заплашително и разпоредително, сякаш е частна собственост, а не място за обществено ползване, на което всички имаме право", сигнализира наш възмутен потребител.

Снимка: БГНЕС