Бойко Борисов: Част от селекцията от министри на Главчев е дадена от Румен Радев

Днешната Конституция е направена за високоинтелигентни и системни политически партии, заяви лидерът на ГЕРБ

27.08.2024 | 11:57 Редактор: Вяра Димова

Бойко Борисов поздрави държавния глава Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за споделената отговорност в тази тежка ситуация и излъчването на кабинет

"Поздравявам премиера и президента със споделената отговорност. Тези министри най-вероятно са дадени от президента", каза лидерът на ГЕРБ и уточни, че част от селекцията от министри на Главчев е дадена от Радев.

"В момента тези двама държавници са над ситуацията и излъчиха кабинет", заяви Борисов.

Той припомни, че само преди седмица не сме имали кабинет и президентът Радев се е намесил, така че, подписвайки указа, да има честни избори: "Това му е отговорността. Затова го поздравявам, защото е стъпка напред".

На въпрос дали смята, че промените, които са приети в Конституцията, са били погрешни, Борисов подчерта, че основният закон е за високоинтелигентни партии.

"Имаше възможност да се напишат някои текстове по-добре. Когато се пише Конституция, трябва всеки детайл да се гледа. Това е опит и за трите партии, които бяхме в "сглобката". В случая, днешната Конституция е направена за високоинтелигентни, сериозни и системни политически партии. Ако сме такива, няма да има проблем в момента. Днес трябва да сме на висотата да защитаваме това, което сме приели", коментира той.

Борисов заяви, че след вчерашното посещение на Костадин Костадинов в Москва, това изключва всякакъв вариант за работа с "Възраждане".