fallback

Делян Пеевски: Всички партии са на колене пред крадеца Румен Радев

Президентът наруши Конституцията, каза съпредседателят на ДПС

27.08.2024 | 11:33 Автор: Вяра Димова

Интересно ми е да се провери как "Мистър кеш" – Радев, е отменил указа за предишния посочен премиер. В този момент, в  който той наруши Конституцията, той на практика не е президент. Той е нарушил Конституцията. Аз се изненадвам, че никой не реагира. Той вече е в пълно нарушение на Конституцията. Ако това бъде установено, той автоматично няма да бъде президент. Това каза пред журналисти в НС съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, при нарушение, няма нужда от процедура по импийчмънт. Ние сами не можем да сезираме. Всички партии са на колене пред него. Не знам защо. Той е просто един крадец с цялата му шайка. Аз ще го разоблича и гарантирам, че България ще бъде на българите", категоричен е той.

По повод твърденията на "Демократична България" (ДБ) и "Възраждане", че и новият МВР министър е близък до него, Пеевски каза: "Както ги слушам, всички вътрешни министри са мои, всички министри са мои, премиерът е мой, само президентът не е мой, а може и той да е мой. И това мога да чуя от тях". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback