fallback

Димитър Главчев за смяната на Калин Стоянов: Нямаше много подходящи желаещи

Трима са сменените министри в новия служебен кабинет

26.08.2024 | 10:48 Автор: Елеонора Танева

Предложените промени в състава на служебното правителство са след диалог с президента Румен Радев. Това съобщи Димитър Главчев след срещата при държавния глава, на която му върна папка с изпълнен мандат за ново служебно правителство. 

По отношение на рокадата в МВР той уточни, че за човек, който да смени на поста Калин Стоянов се е търсел професионалист от системата, който да не е политизиран.

"Няма много желаещи, които да са на такава висока позиция", пошегува се Главчев: "Те са още 4-5 такива главни дирекции и нямаше кой друг. Трябва да е професионалист и далеч от политиката".

Рокада и в МВнР

Втората смяна е на външния министър - като сега поста ще заеме Иван Кондов.

"Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър, това е причината да го предложа него", мотивира се Главчев. 

Георги Гвоздейков няма да е повече министър на транспорта

Красимира Стоянова ще смени Гвоздейков, който заемаше поста в кабинета "Денков" и в първия служебен кабинет на Димитър Главчев.

"В транспорта едниkственият аргумент е сериозните проблеми в БДЖ, нямам други аргументи. В БДЖ имаше знакови случаи и от последните дни, нощес отново е имало локомотив, който се е запалил. Всеки един министър носи отговорност за ситуацията в своето ведомство", посочи Главчев. 

Гледайте повече във видеото.

fallback
Още от България
fallback