fallback

Димитър Главчев обяви пред Румен Радев новите министри, Атанас Илков сменя Калин Стоянов

Предсрочните парламентарни избори ще са на 27 октомври

26.08.2024 | 10:09 Автор: Елеонора Танева

Димитър Главчев върна изпълнен мандат за съставяне на ново служебно правителство.

Постовете си запазват голяма част от министрите от сегашното служебно правителство. Най-очакваното решение беше за шеф на МВР. Калин Стоянов няма да бъде повече служебен вътрешен министър. В проектокабинета "Главчев 2" позицията е предвидена за шефа на Националната полиция Атанас Илков.

Президентът Румен Радев благодари на Главчев, че се е вслушал в призивите за намаляване на политическото напрежение и засилване на гаранцията за честни избори.

Още утре сутрин държавният глава ще издаде указ за назначаване на служебното правителство, очакванията му са през същия ден то да положи клетва. Президентът Радев ще издаде указ за провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Състав на служебния кабинет "Главчев 2"

Вицепремиер по европейските въпроси и министър на финансите - Людмила Петкова Министър на вътрешните работи - Атанас Илков Министър на регионалното развитие и благоустройството - Виолета Коритарова Министър на труда и социалната политика - Ивайло Иванов Министър на отбраната - Атанас Запрянов Министър на външните работи - Иван Кондов Министър на правосъдието - Мария Павлова Министър на образованието и науката - Галин Цоков Министър на здравеопазването - Галя Кондева Министър на културата - Найден Тодоров Министър на околната среда и водите - Петър Димитров Министър на земеделието и храните - Георги Тахов Министър на транспорта и съобщенията - Красимира Стоянова Министър на икономиката и индустрията - Петко Николов Министър на иновациите и растежа - Росен Карадимов Министър на енергетиката - Владимир Миланов Министър на електронното управление - Валентин Мундров Министър на туризма - Евтим Милошев Министър на младежта и спорта - Георги Глушков

Гледайте повече във видеото.

fallback
Още от България
fallback