Близки на загиналите полицаи в Бургас: Делата ще приключат, те няма да се върнат, остава мъката

Паметта на Йордан Илиев и Атанас Градев беше почетена с благотворително шествие

25.08.2024 | 18:40 Редактор: Тодор Петров

Навършват се две години от трагичния инцидент, при който автобус с мигранти прегази двама полицаи в Бургас. Паметта им беше почетена с благотворително шествие на техни колеги и семействата им.

На 25 август 2022 г. автобус, превозващ мигранти, прегазва патрулната кола с двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. Те загиват на място. 

"Минаха много трудни за нас две години. Жалко за момчетата. Дано да има справедливост", сподели съпругата на Атанас Градев - Надежда Градева.

"Делата ще приключат, но те няма да се върнат. Мъка, голяма мъка", каза майката на загиналия Керана Градева.

Ани Илиева, майка на Йордан Илиев, очаква справедливост. 

"Доживотна присъда за това убийство! Тях ги няма обаче. Времето нито лекува, нито ще ни ги върне", подчерта тя.

Шествието е по инициатива на съпругата на Атанас Градев, двамата му пораснали синове и фондация "Емил Шарков". Целта е благотворителна - да се съберат средства за децата на загиналите полицаи. 

За последния месец има нови четири семейства и осем деца, които са загубили бащите си 

"Най-силните послания, които им отправяме, е да бъдат силни и достойни наследници на своите бащи-герои. Да не се чувстват жертви на съдбата, а цялото това нещастие да го превърнат в позитив и да бъдат най-добри във всичко, което правят", коментира Милена Шаркова - председател на Фондация "Емил Шарков".

Пред паметника на загиналите полицаи беше отслужена заупокойна молитва и бяха поднесени венци и цветя. Обвинен за убийството на двамата полицаи е шофьорът-сириец Омар Аднан. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС