fallback

"Академия роза" приключи с концерт с участието на световни звезди

"Музиката е избрана по няколко фактора, не само да захласва публиката", каза маестро Максим Ешкенази

25.08.2024 | 14:15 Автор: Деси Николова

С концерт приключи тазгодишното издание на "Академия Роза". На сцената под звездите се качиха световноизвестният диригент, маестро Максим Ешкенази, цигуларят Марио Хосен и известният композитор Цветан Добрев. 

Талантливите музиканти изпълниха младежка сюита в 4 части "Хей, Балкан!, създадена специално за участниците в Академията, както и произведения на Панчо Владигеров, Николо Паганини, Пабло де Сара-сате и Антонин Дворжак. 

Младите виртуози, които се включват ежегодно в инициативата са възпитаници на музикални училища от целия свят. Събрани заедно, те създават ангелско звучене.

"Младите музиканти и музикалните таланти на България заслужават да се научат да свирят в оркестър, особено дирижиран от именит диригент, какъвто е Максим Ешкенази, и да свирят сериозна класическа музика", каза създателят на "Академия Роза" Пламен Николов.

"Музиката е избрана по няколко фактора, не само да захласва публиката. Това е образователна програма и най-важното нещо е да захласне изпълнителите на сцената", заяви диригентът маестро Максим Ешкенази.

fallback
Още от България
fallback