Димитър Кангалджиев: Не ми е време и място да бъда вътрешен министър

"Всяка една промяна в МВР води до стрес", заяви главният секретар

25.08.2024 | 12:49 Редактор: Деси Николова

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев заяви, че с него не са водени разговори да поеме поста министър на силовото министерство. Според Кангалджиев обаче честите смени в силовото министерство, влияят стресиращо на състава на МВР. Коментарите бяха направени по време на шествието, което се проведе в Бургас в памет на загиналите преди две години бургаски полицаи.

"Считам, че на този етап на моята професионална кариера също не ми е време и място да бъде вътрешен министър. Всяка една промяна в Министерство на вътрешните работи води до стрес в състава и води до негативни процеси. Пак казвам това се отразява изключително неприятно на служителите, както виждате настоящия министър успя да изгради един добър и да се работи в спокойна обстановка, въпреки че като цяло обстановката на политическо ниво не бих могъл да кажа, че е много спокойна и въпреки това сега, ако си стигна до такава промяна, пак казвам, ще се отрази при всяко положение и то в негативно посока", заяви главен комисар Димитър Кангалджиев.

Директорът на МВР Бургас комисар Емил Павлов също опроверга появилата се информация, че е едно от имената, спрягани за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев 2".

"С мен не са водени разговори на тази тема и не бих приел такова предложение. Това е личен избор, моят личен избор е да бъда полицай", заяви ст. комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР Бургас.

Спортният министър Георги Глушков бе лаконичен в отговора си дали ще заеме отново поста.

Снимка: БГНЕС