fallback

Навършват се 2 години от трагичния инцидент с патрулка и автобус с мигранти в Бургас

На паметната плоча на мястото на инцидента беше отслужена заупокойна молитва

25.08.2024 | 12:17 Автор: Деси Николова

Полицейски служители, общественици и близки на загиналите полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев се включиха в благотворително пешеходно шествие, с което беше почетена паметта им. Днес се навършват 2 години от трагичния инцидент, при който автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил. На паметната плоча на мястото на инцидента беше отслужена заупокойна молитва. 

Над 100 полицейски служители от цялата система на МВР почетоха паметта на загиналите бургаски полицаи. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча издигната на мястото на инцидента.

"Инициативата цели да се съберат средства за семействата на загиналите служители от системата на МВР. Това е най-тежкия момент в моята кариера, повече от 20 години. Надявам се, тъй като делото е в съдебна фаза, съда да наложи справедливо наказание за това ужасно деяние", каза директорът на бургаската полиция ст. комисар Емил Павлов.

Две години след тежката загуба Надежда - майката на загиналия полицай Атанас Градев каза: "Болката си остава, тя не отминава. Благодаря на МВР и на фондацията".

Фондация "Емил Шарков" подкрепя над 60 семейства на загинали и починали полицейски служители. Тя оказва помощ на 96 деца, заяви Милена Шаркова – вдовицата на загиналия при СПО командос, цитирана от БНР.

"Само в последния месец имаме нови 4 семейства, които влязоха в голямата общност на фондация "Емил Шарков" и нови 8 деца. За съжаление с тази професия и стреса на работното място този процес е непрекъснат затова подкрепяме и загинали и починали служители, защото стресът на работното място им причинява заболявания, инфарктни и инсулти", каза още Милена Шаркова.

Снимка: БГНЕС/Архив

fallback
Още от България
fallback